≡ Menu

Aktivanija – Bordeaux

Akvitanija je še ena izmed znanih rimskih provinc, ki se je razvila v eno izmed najbolj poznanih francoskih pokrajin, predvsem zaradi domovine odličnih vin, med njimi je najbolj znan seveda bordojec. Nahaja se na skrajnem jugozahodu Francije, na jugu jo omejujejo Pireneji in meja s Španijo, na zahodu pa Atlantik.

Največje mesto, poznano po svoji zgodovinski in kulturni vlogi je Bordeaux (v rimskih časih Burdigala). V njegovi okolici in ob izlivu reke Gironde v morje se na več kot 100.000 hektarjih vinogradov letno pridela 6 milijonov litrov vina.

Bordeaux je staro mesto in skriva neštete zanimivosti, predvsem je mnogo cerkva, gradičev, trgov, spomenikov, gosti pa tudi največji sejem vina Vinexpo, saj ga mnogi uvrščajo za svetovno prestolnico vina. Druga znana mesteca so še Pau, Dax, Bayonne, Marmande

Hoteli v Akvitaniji

Vinsko in kulinarično popotovanje lahko pričnete v majhnem kraju Siorac-en-Perigord, kjer se nahaja manjši hotel Relais du Périgord Noir *** z odličnim izborom vin ter manjšim sprostitvenim centrom, v središču mesta Pau pa priporočamo Inter-Hôtel Le Roncevaux ***.

Mladim popotnikom željnim raziskovanja pa priporočamo gostišče Chambre en Ville v Bordeauxu, katero se nahaja v bližini večjih znamenitosti.

Dodatne hotele in prenočišča v tej francoski regiji najdete preko strani Booking.

Druge regije v Franciji.