≡ Menu

Korzika

Korzika je otok v sredozemskem morju, severno od Sardinije in čeprav je najbližje italijanski obali, pripada k Franciji. Gre za pretežno hribovit, ponekod celo gorat otok, najgosteje pa je poseljen okoli obalnih naselij. Ker je skozi zgodovino pripadal tudi k Genovskem kraljestvu se na otoku prepletata italijansko-francoska kultura in arhitekturni slogi, zanimiv pa je tudi korziški jezik, kateri izhaja iz italijansko-dalmatinskih korenin in ga priznava tudi uradna Francija.

Glavno in največje mesto ter politično in finančno središče je Ajaccio, kateri je poznan kot rojstno mesto Napoleona Bonaparteja, ostala znana mesta pa so Propriano, Porto Vecchio in Bastia.

Kot na drugih večjih sredozemskih otokih, je tudi na Korziki več naravnih rezervatov in parkov, kjer se nahajajo redke rastlinske in živalske vrste.

Hoteli in prenočišča na Korziki

V središču Ajaccia se nahaja odličen hotel Du Golfe ***, kateri nudi udobne sobe, je le nekaj minut oddaljen od plaže, hkrati pa odlična točka za raziskovanje mesta. Skoraj ob obali v mestecu Porto se nahaja hotel Le Subrini ***, kateri nudi čudovite razglede na modro morje in gorovje v ozadju, nudi pa odlično kulinariko in zunanji bazen.

Druga prenočišča na Korziki lahko najdete preko strani Booking.

Druge pokrajine v Franciji.