≡ Menu

Azurna obala

Azurna obala je skupno ime za področje francoskega dela sredozemske obale, katero se razteza od italijanske meje na vzhodu pa vse do mesta Toulon oz. Cassis na zahodu, vključuje pa tudi neodvisno državo Monako. Sprva je bil ta predel namenjen prestižnim počitnicam britanskih turistov v 18. In 19. stoletju, z izgradnjo sodobne železnice pa so se manjša turistična mesteca razširila.

Danes so mesta kot so Cannes, Saint Tropez, Nice, Frejus in Heyes znana po številnih festivalih, tako glasbenih in filmskih kot tudi po razburljivih dirkah pol ulicah mest in hribovjih v njihovih zaledjih, vsem pa je skupno, da privabljajo pomembne goste in kapital. Azurna obala letno gosti med 12 in 15 milijoni turistov.

Hoteli na Azurni obali

Za začetno spoznavanje z Azurno obalo priporočamo hotel Prince de Galle *** v nekdanji poletni rezidenci monaških veljakov, kraju Menton v bližini italijanske meje. Če vas zanima Nica, potem ne spreglejte Grand Hotel Le Florence ***, kateri se nahaja v bližini plaže ter nudi idealno točko za raziskovanje mesta. Za popolnoma drugačno doživetje pa preverite Appart’Hotel Odalys Les Hauts de la Principauté *** v mestecu Beausolelil nad Monakom in le 10 minut hoda do čudovite plaže.

Dodatne hotele ob Azurni obali najdete preko strani Booking.

Druge regije v Franciji.